Ik had al vaker reveal ballonnen voor mensen gemaakt maar nog nooit een filmpje terug gehad, daarom was ik reuze blij dat Eline mij dit filmpje stuurde.
Wat is eigenlijk een reveal ballon, een reveal ballon is een zwarte of witte ballon die gevuld wordt met ballonnetjes die het geslacht van de baby laten zien. Op het moment dat de ballon lek wordt geprikt wordt het geslacht van de baby onthuld.
Reveal betekend  namelijk letterlijk vertaald “onthullen”.
Wat dat betreft zou je natuurlijk nog veel meer dingen kunnen onthullen.
Er ontstond namelijk laatst een kleine discussie op mijn persoonlijke facebook pagina toen ik deze ballon liet zien.
In het kader van de gender neutrale opvoeding zou het een beetje krom zijn om roze of blauwe ballonnetjes in de ballon te doen werd er door iemand beweerd.
Maar ja, als je een kindje krijgt is er maar één ding wat het verschil aanduidt … Ik heb nog nooit gehoord dat een gynaecoloog na de geboorte tegen de ouders zegt… Gefeliciteerd met uw gender neutrale kind.
Waarop ik dus ook tegen diegene zei: “dat er roze of blauwe ballonnetjes in de grote ballon zitten, wil nog niet zeggen dat het kindje alleen roze of blauw opgevoed wordt”.

Van daaruit een bruggetje vormend naar de onthulling is het misschien wel hardstikke leuk als kinderen/pubers dan op een gegeven moment hun geaardheid gaan onthullen… als nieuwe traditie…
Ipv uit de kast komen, kom je uit de ballon en laat je zien met blauwe ballonnetjes ik ben een hetro man… met roze ballonnetjes … ik ben een hetro vrouw… met roze en blauwe kun je een biseksuele man of vrouw zijn die op mannen en vrouwen valt, val je op mannen dan doen we er bijvoorbeeld twee kleuren blauw in of juist twee kleuren roze… Verzin maar iets leuks … Weet je het nog niet en of  val je op iedereen dan doen we gewoon alle kleuren van de regenboog erin… En zo kun je oneindig veel dingen onthullen…

Welke kleur wil jij erin?

XxX Brenda

Reveal Ballon Hij of Zij

Reveal Ballon Hij, Zij of anders…